Mijn favorieten

Huis kopen

U heeft besloten, of bent wellicht nog aan het overwegen, om actief op zoek te gaan naar een woning. Bij de aankoop van een huis komt nogal wat kijken. U doet het waarschijnlijk maar een paar keer in uw leven en het kopen van een woning is voor velen een emotionele en ingrijpende beslissing waar veel geld mee is gemoeid. Wij kijken niet door een roze maar door een objectieve bril om u te behoeden voor een te snelle (en/of te dure)beslissing. Het vinden van een geschikt huis is een inspannend proces. U koopt tenslotte een huis met de bedoeling om er lange tijd met plezier in te wonen.

VERTROUWEN
De keuze van een goede makelaar die uw aankoop gaat begeleiden is uiterst belangrijk! Bos & Craenenbergh Makelaars o.g. staat voor een zeer persoonlijke & professionele werkwijze. U kunt er 100% op vertrouwen dat wij er alles aan doen om onze bemiddeling voor u tot een succes te maken. Graag vertellen wij u wat u van ons kunt verwachten indien u ons als aankopend makelaar in de arm neemt.

FLEXIBELE COURTAGE
Onze dienstverlening is gebaseerd op flexibele tarieven. Wij passen de bandbreedte aan naar aanleiding van de door u gezochte prijsklasse en welke diensten u wilt afnemen. Wilt u een full service pakket (aankoopbegeleiding van A-Z) of een deeldienst (b.v. wij gaan mee met de tweede bezichtiging,  onderzoeksplicht en het voeren de onderhandelingen). U kunt met ons dus altijd om de tafel om een tarief af te spreken!

UW WOONWENSEN
In een persoonlijk gesprek inventariseren wij uw woonwensen en mogelijkheden welke wij noteren op een wooncriteria formulier. Ons zoekgebied beperkt zich natuurlijk niet alleen tot de gemeente Bergen. Omdat wij NVM lid zijn hebben wij inzicht in alle te koop staande woningen in de regio "Groot Alkmaar". Wij kunnen voor u zoeken in de gehele regio. Nadat u de aankoopopdracht heeft ondertekend, gaan we actief voor u op zoek.

DAT ENE HUIS
Als NVM-makelaar ontvangen wij dagelijks via Realworks®, het unieke uitwisselingssysteem van de NVM, een overzicht van alle huizen in de regio die nieuw te koop worden aangeboden door alle collega NVM- makelaars. Uiteraard houden wij ook buiten het NVM kanaal onze ogen en oren open. De huizenmarkt is tenslotte ons vak! Indien er een huis wordt aangeboden dat voldoet aan (één van) uw wooncriteria, dan brengen wij u hiervan direct op de hoogte. Per telefoon of e-mail, net zoals u dat wenst. Indien u de voor u geselecteerde woning wilt bezichtigen, dan raden wij u aan om ons dat zo snel mogelijk te laten weten zodat er op korte termijn een afspraak gemaakt kan worden. Wij begeleiden u bij de bezichtiging van de woning. Indien u twijfelt, dan maken wij graag een 2e afspraak voor u. Als het toch niet is wat u verwacht had, dan zoeken wij gewoon verder. Onze aankoopbegeleiding duurt zo lang totdat u bent geslaagd. Wij raden u aan om regelmatig een huis te bezichtigen. Zo ontwikkelt u een "huizengevoel" en krijgen uw woonwensen steeds duidelijker gestalte.

DE ONDERHANDELINGEN
Onderhandelingen beginnen (in de meeste gevallen) met een openingsbod. Het voeren van de aankooponderhandelingen is bij uitstek werk voor een makelaar. "Uw thuis is waar uw hart ligt" zeggen de Engelsen. Misschien is het wel daarom dat veel mensen geneigd zijn om bij de aankoop van een nieuw huis vooral het gevoel te laten meespreken. Als uw makelaar gaan wij daarin een heel eind mee. Adviseren doen wij echter vooral met ons hoofd want het is dan prettig om een makelaar te hebben die u behoedt voor een te snelle beslissing en zorgt voor het zakelijke evenwicht. In alle omstandigheden zullen wij voor u een zo gunstig mogelijke koopprijs proberen te bedingen.

ONDERZOEKSPLICHT
Bij het kopen van een huis komt nogal wat kijken. Onze aankoopbegeleiding houdt meer in dan alleen zoeken, bezichtigen en onderhandelen. Voordat de onderhandelingen beginnen hebben wij al heel wat onderzocht voor u. Zoals b.v. de bouwkundige staat, het bestemmingsplan, erfdienstbaarheden, mogelijke verontreiniging, etc.. De onderzoeksplicht die u als koper volgens de wet heeft, voeren wij voor u uit. U kunt dit met een gerust hart aan ons overlaten, daar heeft u immers een makelaar voor ingeschakeld. Zodra over alle voorwaarden en vraagpunten duidelijkheid bestaat, kunnen de onderhandelingen worden afgerond. Let wel, er is pas sprake van koop als over de hoofdzaken (koopprijs) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken etc.) overeenstemming is bereikt.

KOOPAKTE
De verkopende makelaar draagt zorg voor het opmaken van de NVM koopakte die door u getekend zal worden. Uiteraard bespreken wij uitgebreid de koopakte met u voordat u uw handtekening zet. Op basis van de koopakte maakt de notaris een akte van levering voor de eigendomsoverdracht. Deze akte wordt door beide partijen ondertekend op de dag van de eigendomsoverdracht en wordt later bij het Kadaster ingeschreven. Voordat u naar de notaris gaat, is het gebruikelijk dat wij met u de woning inspecteren en bekijken of alles volgens afspraak is achtergelaten. Ook als alles in orde bevonden is, kunnen er bij de eigendomsoverdracht bij de notaris toch nog onverwachte vragen opkomen. Het is dan wenselijk dat de makelaar bij de eigendomsoverdracht aanwezig is. Dus ook op de dag van de eigendomsoverdracht kunt u op ons rekenen!