Mijn favorieten

Huis verkopen

Wanneer u besloten heeft te willen verhuizen dan wilt u het liefst zo snel mogelijk uw huidige woning verkocht hebben. Dat geeft zekerheid en daarmee rust. Bos & Craenenbergh Makelaars begrijpt dat maar al te goed en kent de markt én de middelen om dat voor u te bereiken.

Carel Bos is geboren en getogen in Bergen NH en kent het gebied op zijn duimpje. Als derde generatie makelaar is het vak hem met de paplepel ingegoten en hij heeft ruim 30 jaar ervaring. Met zijn enthousiasme weet hij de beste koper voor uw huis te vinden. De traditionele makelaardij zoals we die tot nu toe kenden is echter een achterhaald fenomeen, de tijd van achterover leunen is voorbij. Bos & Craenenbergh Makelaars maakt optimaal gebruik van de moderne middelen van deze tijd. Wij maken gebruik van 
Sociale Netwerken als Twitter en Facebook. We maken gebruik van een professionele fotograaf en in overleg met u kunnen we zorgen voor een verantwoorde verkoopstyling zodat uw huis zo optimaal mogelijk gepresenteerd wordt voor de verkoop. Want verkopen, dat is waar we goed in zijn!

DE VERKOOPMETHODE
Allereerst wordt uw persoonlijke situatie besproken. Gaat u eerst verkopen en daarna een andere woning kopen, of heeft u al een nieuwe woning op het oog of zelfs gekocht? Wilt u snel verkopen of heeft u de tijd? Als u niet letterlijk met uw huis te koop wilt lopen, bieden wij u ook de mogelijkheid van stille verkoop. Dat betekent: geen bord, geen advertenties, geen etalagepresentatie. We bieden uw pand in dit geval alleen te koop aan in het NVM uitwisselingssysteem. Allemaal zaken die belangrijk zijn voor de te bepalen verkoopstrategie. Uw woning wordt van alle kanten bekeken om samen met u tot een reële vraagprijs te komen. Alle bijzonderheden worden vastgelegd zodat kopers optimaal kunnen informeren. Dit om aanspraken achteraf te voorkomen. Ook zullen we met u overleggen of u gebruik wilt maken van onze verkoopstylist om uw woning zo optimaal mogelijk te presenteren.

FLEXIBELE COURTAGE
Onze dienstverlening is gebaseerd op flexibele tarieven. Wij passen de bandbreedte aan naar aanleiding van de te verwachten opbrengst van uw woning. U kunt met ons dus altijd om de tafel om een tarief af te spreken!

IN DE VERKOOP
De werkelijke verkoop kan beginnen. Uw woning wordt aangeboden aan bij ons ingeschreven zoekers en collega NVM-makelaars, op internet, op onze eigen website, op de website van de NVM www.funda.nl,via een presentatie in onze etalage en via de Sociale Netwerken Twitter en Facebook. Een uitgebreide verkoopbrochure wordt gemaakt en in overleg kan ook een 'te koop' bord worden geplaatst en worden geadverteerd. Potentiële kopers leiden wij rond in en om uw woning. Reacties worden doorgegeven. Blijkt iemand echt geïnteresseerd en wordt er een bod uitgebracht, dan bespreken wij met u het bod en adviseren u over de te volgen handelswijze. Is er overeenstemming bereikt, dan wordt de koopakte opgemaakt. Hierin worden alle afspraken vastgelegd, onder meer ook over een waarborgsom en eventuele ontbindende voorwaarden.

DE KOOP KOMT TOT STAND
Bij de afronding van de verkoop komt heel wat papierwerk kijken. Bos & Craenenbergh Makelaars o.g. stelt een NVM koopakte op, waarin allerlei afspraken worden vastgelegd tussen u en de koper van uw huis. In de koopakte staat in ieder geval duidelijk beschreven wat u verkoopt en wanneer u uw woning overdraagt. Uiteraard nemen wij de tijd om de koopakte uitgebreid met u door te nemen. De transportakte wordt opgesteld door de notaris. Bos & Craenenbergh Makelaars o.g. kan u verwijzen naar een goede notaris, maar u kunt ook zelf een notaris kiezen (zie www.notaris.pagina.nl). Het aanleveren van gegevens aan de notaris voor de transportakte wordt ook door ons geregeld. Kort voordat de akte bij de notaris wordt gepasseerd gaan wij met de koper naar de woning voor een laatste inspectie. Ook dat waarborgt u als verkoper tegen aanspraken achteraf.


Wilt u meer weten over de verkoop van uw huis? Neem dan contact met ons op om geheel vrijblijvend een afspraak te maken.